Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z sarniny z karczochami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina 4 plastry
wino czerwone 1 szkl.
ja?owiec ziarna 10 szt
natka pietruszki 2 ?y?ki
mas?o 100 g
cebula 3 szt
?mietana 4 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
karczochy 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z sarniny z karczochami

Mi?so w?o?y? do wina z ja?owcem i wstawi? do lodówki na 1,5 godziny. Rozgrza?1/2 mas?a, wsypa? 1/2 posiekanej natki i piórka cebuli, zeszkli?, dola? 1/2 marynaty i gotowa? na s?abym gazie 12 minut. Do?o?y? serca karczochów i grza? 3 minuty. Na drugiej patelni usma?y? mi?so na reszcie mas?a, wyj?? na gor?ce talerze. Do t?uszczu doda? ?mietan? i podgrza?, doprawi?. Na talerze, obok mi?sa po?o?y? mieszank? z karczochami, mi?so pola? sosem i podawa? z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:09
Nie jadłam tego rodzaju mięsa, ciekawe jak smakuje ?
krokodyl 17.03.2012 19:04
dzięki za komentarz
Marzena34 17.03.2012 15:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak