Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony z sarny z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sarnina 800 g
kurki 500 g
mas?o 3 ?y?ki
bulion warzywny 1/2 szkl.
smalec 1 ?y?ka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
borówki 2 ?y?ki
?mietana 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony z sarny z kurkami

MI?SO: 4 plastry po ok.200g i 2cm grubo?ci.
Kurki usma?y? na roztopionym ma?le, od?o?y? w ciep?e miejsce. Do?o?y? ?y?k? smalcu i sma?y? mi?so po 5 min. z ka?dej strony, doprawi? i od?o?y? na talerz z kurkami. Do patelni dola? wino i bulion i zredukowa? do po?owy, doda? ?mietan? i borówki, mieszaj?c podgrzewa?, doprawi?. Na gor?cym talerzu podawa? mi?so z kurkami, pola? sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:08
Nie jadłam sarniny.
Kamila/kami007 18.02.2012 10:49
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak