Sposób przygotowania

Na patelni rozgrza? smalec, zarumieni? ?wiartki cebul, dorzuci? drobno poszatkowan? kapust? i sma?y? powoli. Do?o?y? ja?owiec, listek i wla? 1 szkl. wody, doprawi?. Dusi? pod przykryciem ok. 10 minut. Doda? obrane, pokrojone jab?ka i dusi? nast?pne 10 minut. Doda? ocet i odstawi?. Makrele oczy?ci?, umy?, osuszy? pokropi? sokiem i wstawi? do lodówki na 20 minut. Posoli? i popieprzy? na ca?ej powierzchni, usma?y? na rumiano i podawa? na kapu?cie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pod mój smak, super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !