Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrele z kapust?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt
makrela 2 szt
kapusta 800 g
cebula 5 szt
smalec 2 ?y?ki
ja?owiec ziarna 6 szt
li?? laurowy 1 szt
jab?ka 2 szt
ocet winny 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprzNa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makrele z kapust?

Na patelni rozgrza? smalec, zarumieni? ?wiartki cebul, dorzuci? drobno poszatkowan? kapust? i sma?y? powoli. Do?o?y? ja?owiec, listek i wla? 1 szkl. wody, doprawi?. Dusi? pod przykryciem ok. 10 minut. Doda? obrane, pokrojone jab?ka i dusi? nast?pne 10 minut. Doda? ocet i odstawi?. Makrele oczy?ci?, umy?, osuszy? pokropi? sokiem i wstawi? do lodówki na 20 minut. Posoli? i popieprzy? na ca?ej powierzchni, usma?y? na rumiano i podawa? na kapu?cie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:06
Pod mój smak, super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak