Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 75 dag
czosnku 2 z?bki
mas?a 3 ?y?ki
przecier pomidorowy 1 ma?y s?oiczek
rosu? wo?owy 1,5 litra
bagietki 5 kromek
?ó?ty ser 5 dag
koper posiekany 1 ga??zka
sól
szczypiorek posiekany
cukru 1 szczypta
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA CEBULOWA Z GRZANKAMI

CEBULE OBIERAMY I KROIMY W PIÓRKA. CZOSNEK OBIERAMY I SIEKAMY . RAZEM Z CEBUL? SMA?YMY Z 2 ?Y?KAMI MAS?A. DO CEBULI DODAJEMY PRZECIER . DOPRAWIAMY SOL?, PIEPRZE I CUKREM. MIESZAJ?C DUSIMY OKO?O 20 MIN.WLEWAMY ROSÓ? I JESZCZE 10 MIN. GOTUJEMY. POSYPUJEMY KOPREM I SZCZYPIOREM.
BAGIETKI Z OBU STRON SMARUJEMY POZOSTA?YM MAS?EM POSYPUJEMY SEREM I ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU A? SER SI? ROZTOPI. PODAJEMY DO ZUPY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak