Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy lub limonki 5 szt
ziarna kawy 15 szt
wódka 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczówka

Umyte pomarańcze należy obrać i odkroić jedynie pomarańczową warstwę (biały środek skórki odkroić) wysuszyć na kaloryferze lub w piekarniku (skórki z 5 sztuk pomarańczy). Jak skórki będą suche należy umieścić je w słoiku i zalać wódką i dorzucić ziarna kawy. Całość powinna stać w ciemnym miejscu przez około 3 miesiące, po tym czasie należy zlać wódkę przez gazik.
Wódka gotowa do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/gucio22 29.03.2012 19:48
własnie obieram pomarańcze :)
jeta72 24.03.2012 18:38
ciekawy przepis
fictor123 14.03.2012 07:50
mniam
Agnieszka/gucio22 07.03.2012 23:40
do urodzin powinna się zrobić :)
caralajna 20.02.2012 21:39
tej wersji nie znałam
foczka-ks 23.01.2012 23:55
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak