Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 30 dag
ogórki 2
pomidory 2
posiekany szczypiorek
parówki 3
sos
musztarda 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
olej 0,5 szklanki
sól
pieprz
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z parówkami

Rzodkiew obrać i pokroić obieraczką do warzyw wzdłuż na cienkie i długie wstążki. Ogórki umyć, wraz ze skórką pokroić w półplasterki. Pomidory umyć i pokroić w niewielkie cząstki. Parówki obrać z folii, pokroić ukośnie w dość duże plasterki. Składniki na sos połączyć, doprawić solą i pieprzem. Pokrojone parówki i warzywa dokładnie wymieszać. Ułożyć na półmisku, polać sosem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak