Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w sosie cuury z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 7 sztuk
wino białe 1/2 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
mąka
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek
olej do smażenia
masło 2 łyżki
migdały 5 dag
rodzynki 10 dag
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w sosie cuury z migdałami

Udka oczyszczamy, nacieramy solą i pieprzem, odsmażamy z każdej strony. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, curry i dokładnie mieszamy. Całość zalewamy bulionem, winem i zaprawiamy śmietaną. Dodajemy bakalie i mieszamy. Na koniec dodajemy posiekaną zieleninę. Do sosu przekładamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak