Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kurczaka bez kości

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 szt.
sos sojowy ciemny 4 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kurczaka bez kości

Kroki postępowania

1
Z udek kurczaka wyciąć kość tak, aby mięso pozostało w jednym kawałku.
Krok 1 - Udko z kurczaka bez kości foto
2
Włożyć wszyskie do miski, doprawić przyprawą do grilla, sosem sojowym i oliwą. Wymieszać mięso w takiej marynacie i odstawić do lodówki na 24h.
Po wyjęciu z lodówki, jeszcze raz wymieszać mięso z marynatą.
Rozgrzać piekarnik lub grill na 200-250 stopni i ulożyć na blaszce lub grillu i piec obracając również na drugą stronę przez ok. 20-30 min.
Krok 2 - Udko z kurczaka bez kości foto
3
Podawać z dodatkami (ziemniaki, surówka) jak kto lubi.

SMACZNEGO!
Krok 3 - Udko z kurczaka bez kości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
berys18 04.02.2012 10:38
fajne takie udka
agata1722
agata1722 02.02.2012 10:56
palce lizać
Anna146 27.01.2012 08:25
pyszne
foczka-ks 25.01.2012 23:56
ciekawie
agunesu 25.01.2012 22:02
chyba nic trudnego:)
suzana 24.01.2012 21:18
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak