Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną pierś z kaczki marynujemy przez ok. 6-8 godzin, a następnie zwijamy w rulon, zawijamy w folię i zamrażamy. Wszystkie składniki sałatki przed podaniem kroimy w paseczki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Śmietanę miksujemy z serem gorgonzola, a następnie stopniowo dolewamy rozpuszczoną czekoladę i doprawiamy do smaku. Carpaccio z kaczki kroimy w bardzo cieniutkie plastry, od razu układamy na talerzach, dekorujemy sałatką, skrapiamy sosem i podajemy z ciepłymi tostami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Długo się zastanawiałem nad sensem białej czekolady, ale po zrobieniu zrozumiałem. Niesamowicie przełamuje smak gorgonzoli. Szacunek ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    nie przepadam za mięsem z kaczki
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    wymyślne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nie wpadła bym na robienie kaczki na surowo- przepis do przemyślenia
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dziwne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Hania_1

    Cudowny przepis. Mój mąż mówi, że cały czas go zaskakuję, a ja tylko korzystam z przepisów Pana Roberta :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !