Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń myśliwska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 2 kg
oliwa 1 szkl.
ocet winny 6 łyżek
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
papryka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń myśliwska

W dużej misce wymieszać oliwę, posiekane cebulę i czosnek, paprykę, sól i pieprz, zmiksować, zanurzyć mięso, przycisnąć spodkiem i wstawić na noc do lodówki. Mięso oczyścić i piec 20 minut w 230st, wyjąć pokropić oliwą i piec do miękkości (ok.1,5 godz.) w 180st., kilkakrotnie polewając wytwarzającym się sosem. Marynatę gotować ok. 5 minut i polać mięso pokrojone w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 13.09.2012 22:52
pyszne ,że aż się chcę coś zjeść
gusia1000 31.05.2012 11:04
Pożywne jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak