Sposób przygotowania

Ocet, sól, pieprz i 2 ząbki czosnku utrzeć na gęstą masę, którą posmarować mięso. Położyć je na sobie, przykryć i schować do lodówki. W garnku podgrzewać na oliwie przez kilka minut pozostały czosnek i pokruszony listek. Przyprawy wyjąć i usmażyć befsztyki na \"krwisto\", przełożyć do żaroodpornego naczynia, które wstawić do pieca rozgrzanego do 120 st. Do garnka dołożyć masło, usmażyć bekon, położyć go na mięsie, polać odrobiną tłuszczu, a do reszty dolać wino i sok cytrynowy, zagotować. Polać mięso, posypać natką i ozdobić kawałkami cytryny.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tak, oryginalnie, super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !