Sposób przygotowania

Pomarańcze sparzyć, a następnie zdejmować skórę możliwie największymi kawałkami, po czym pokroić ją na paski o szerokości 1 cm. Skórki zagotować w 300 ml wody, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut. W drugim rondlu w 200 ml wody zagotować cukier aż powstanie stosunkowo gęsty syrop. Następnie dodać do syropu skórki pomarańczy i gotować przez godzinę na niewielkim ogniu. Skórki pozostawić do wysuszenia na 12 godzin, a następnie polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    rarytasik
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    skórka pomarańczowa w czekoladzie... niby wydaje się,że trudny przepis,a jednak łatwy... samemu zrobić wychodzi tez taniej...
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajniutkie i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszna słodka przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !