Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASKI POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWE

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 5 sztuk
czekolada mleczna 1 tabliczka
cukier 170 gram
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PASKI POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWE

Pomarańcze sparzyć, a następnie zdejmować skórę możliwie największymi kawałkami, po czym pokroić ją na paski o szerokości 1 cm. Skórki zagotować w 300 ml wody, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut. W drugim rondlu w 200 ml wody zagotować cukier aż powstanie stosunkowo gęsty syrop. Następnie dodać do syropu skórki pomarańczy i gotować przez godzinę na niewielkim ogniu. Skórki pozostawić do wysuszenia na 12 godzin, a następnie polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.01.2014 23:17
fantastyczne :)
IwonaKa 28.08.2013 10:15
pyszna słodka przekąska
Krystyna32 01.05.2013 07:26
zapowiada się smacznie
IKrakowianka 13.09.2012 20:50
super pomysł :)
Pietruszka 15.07.2012 10:53
fajniutkie i smaczne
kuklik 13.07.2012 18:06
mniam
[email protected] 11.06.2012 14:23
super
[email protected] 11.06.2012 14:23
super
Norgiusz 10.05.2012 06:15
fajne
Ada-Gaba 02.05.2012 07:09
super
RenataZ-et 21.04.2012 22:04
rewelacyjny pomysł
kupiska 02.04.2012 16:57
skórka pomarańczowa w czekoladzie... niby wydaje się,że trudny przepis,a jednak łatwy... samemu zrobić wychodzi tez taniej...
zuzanna_z 16.03.2012 12:11
rarytasik
kate.500 08.03.2012 07:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak