Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LUKIER GOTOWANY DO PĄCZKÓW

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 400 gram
amaretto 1 łyżeczka
cytryna 1/2 sztuki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: LUKIER GOTOWANY DO PĄCZKÓW

Cukier wsypujemy do rondla i zalewamy wodą, a następnie gotujemy mieszając. Po chwili dodajemy odrobinę amaretto i ponownie mieszamy. To czy lukier jest gotowy sprawdzamy pobierając niewielką kroplę na talerzyk, która powinna szybko zastygnąć. Jeśli lukier jest gotowy dodajemy do niego wyciśnięty z cytryny sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 06.02.2014 18:37
świetny smak musi mieć
ben-ka 05.07.2013 08:40
warto wykorzystać ten przepis.
Krystyna32 21.04.2013 06:52
przydatny przepis
Katarzyna59 09.05.2012 09:52
fajny
traktorek 04.05.2012 19:42
super
RenataZ-et 27.04.2012 21:27
świetne
Kaja35 27.04.2012 09:40
super
Kaja35 27.04.2012 09:40
super
Sylwia31 23.03.2012 20:47
może być pyszny
Sylwia31 23.03.2012 20:47
może być pyszny
calliope 22.02.2012 07:31
świetny :)
Ada-Gaba 14.02.2012 07:54
fajne
IZABELA29 08.02.2012 08:32
takiego lukru nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak