Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos hussarde

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1/2 szklanki
żółtko jajek 3 szt
masło 4 łyżki
sok z cytryny
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier
korzeń chrzanu 1 szt
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos hussarde

Żółtka wbijamy do rondla dodajemy sok z cytryny i ucieramy na parze lub podstawce ochronnej na małym ogniu. Podczas ucierania wlewamy małymi porcjami roztopione wcześniej masło oraz gorący wywar wymieszany z winem.Pod koniec ucierania dodajemy śmietanę,przyprawy i utarty chrzan.Podawać możemy z jajkami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak