Sposób przygotowania

Plasterki bekonu obsmażyć na maśle wymieszanym z oliwą, aż będą przeźroczyste. Sznycelki oczyścić posypać solą, pieprzem i gałką. Ułożyć jeden na drugim na krzyż. Na górnym położyć plasterek bekonu i pare kawałków pieczarek, zwinąć w \"rolmopsa\" i zawinąć go w dolny płat, zabezpieczyć nitką. tak samo postąpić z resztą mięsa. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną mieszanką oliwy i masła, zarumienić, dolać sherry i dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Dodać pokrojone w paki pozostałe pieczarki i dusić jeszcze 10 minut. Ułożyć na półmisku i polać sosem wymieszanym ze śmietaną. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    m,usze sprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne jedzenie, warte do zrobienia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !