Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pakieciki cielęce z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczycle cielęce 8 szt
pieczarki 600 g
masło 30 g
sherry 50 g
cytryna 1 szt
oliwa 6 łyżek
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
bekon 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: pakieciki cielęce z pieczarkami

Plasterki bekonu obsmażyć na maśle wymieszanym z oliwą, aż będą przeźroczyste. Sznycelki oczyścić posypać solą, pieprzem i gałką. Ułożyć jeden na drugim na krzyż. Na górnym położyć plasterek bekonu i pare kawałków pieczarek, zwinąć w \"rolmopsa\" i zawinąć go w dolny płat, zabezpieczyć nitką. tak samo postąpić z resztą mięsa. Wrzucić na patelnię z rozgrzaną mieszanką oliwy i masła, zarumienić, dolać sherry i dusić pod przykryciem ok. 1,5 godziny. Dodać pokrojone w paki pozostałe pieczarki i dusić jeszcze 10 minut. Ułożyć na półmisku i polać sosem wymieszanym ze śmietaną. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 01:08
Smaczne jedzenie, warte do zrobienia.
Norgiusz 29.04.2012 06:47
m,usze sprobowac
Marzena34 20.04.2012 18:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak