Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM Z JABŁEK NA OSTRO

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM Z JABŁEK NA OSTRO

Jabłka pokroić w kostkę, po czym skropić sokiem z cytryny. Cebulę zetrzeć na tarce, a czosnek przecisnąć przez praskę. Jabłka wraz z cebulą podgrzać w garnku przez 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodać cukier, sól i gotować przez 25 minut. Dżem umieścić następnie w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 31.12.2013 14:54
ciekawe połączenie
Iwusia 08.12.2013 23:33
świetny przepis :)
romanrafal
romanrafal 21.10.2013 15:39
ciekawy przepis
IKrakowianka 01.08.2013 21:30
świetny pomysł
Krystyna32 20.03.2013 17:05
pyszny !!!
misia53 18.12.2012 21:32
to coś nowego
Ada-Gaba 31.10.2012 13:48
ciekawe połączenie
Katarzyna59 14.08.2012 17:38
super
Katarzyna59 21.05.2012 12:15
super
kate.500 11.04.2012 08:30
pomyslowy
kupiska 11.03.2012 13:40
Fajny przepis...Jeszcze nigdy nie robiłam dżemu...
jeta72 04.03.2012 17:50
świetny!!!
Wacław 29.02.2012 20:16
super
RenataZ-et 03.02.2012 18:08
bardzo fajny pomysł
Marta1986 30.01.2012 15:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak