Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować i ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do masy i wymieszać. Odlać 100 ml na polewę. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubite białka. Wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej i wysypanej mąką formy. Margarynę na masę roztopić i ostudzić. Wszystkie składniki na masę rozmieszać i wylać na ciasto. Piec 1 godzinę w 180 stopniach. Ciasto przestudzić i polać pozostawioną czekoladową masą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Te? takie robi?. Jest przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super jest to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię to ciasto, ca dawno nie piekłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    znam to ciasto jest bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    to chyba podobne to ciasta "laciatka"
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    fajna nazwa, ciekawa jestem smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ciacha uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no teraz Izaura nie tylko z niewolnicą mi się będzie kojarzyła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Lubię tego typu ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    ciekawe ciasto
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczny przepis !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !