Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbar w pomarańczowym sosie zabaione

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
cukier 3 łyżki
rabarbar 800 g
jaja 3 szt
likier pomarańczowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
pistacje 17 szt
skórka z pomarańczy 1 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbar w pomarańczowym sosie zabaione

Umyty rabarbar pokroić na 5 cm kawałki i gotować ok. 5 minut w soku wyciśniętym z pomarańczy z dodatkiem cukru. Rabarbar wyjąć, sok zredukować do połowy objętości i polać rabarbar, włożyć do lodówki. Jajka ubić w kąpieli wodnej z solą, likierem i sokiem z cytryny do uzyskania gęstej konsystencji. Garnek przełożyć do zimnej wody, ubijać dalej, aż ostygnie. Polać rabarbar, posypać posiekanymi pistacjami i skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 01:06
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak