Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DYNIA NA CIEPŁO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
sól 1/2 łyżeczki
jogurt 3 łyżki
masło 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: DYNIA NA CIEPŁO

Pokrojony w kostkę miąższ dyni umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, a następnie posypać solą. Piec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200C. Po wyjęciu z piekarnika dynię polać sosem przygotowanym ze śmietany i jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.12.2013 23:52
ciekawy pomysł
caralajna 17.09.2013 07:45
uwielbiam dynię
IKrakowianka 18.05.2013 14:30
ciekawy pomysł
Krystyna32 04.04.2013 18:56
bardzo lubię
annagebalska 22.08.2012 08:54
ciekawy przepis
Wacław 08.05.2012 09:45
ciekawy przepis !
kate.500 05.05.2012 15:56
fajny pomysl
Dorian 02.04.2012 08:00
ekstra
RenataZ-et 14.02.2012 17:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak