Sposób przygotowania

Mieso umyć,osuszyć,nacieramy solą i pieprzem. Olej rozgrzewamy w rondlu wkładamy mięso i obsmażamy na złoto z obu stron.Wlewamy bulion i wino, dodajemy rodzynki i 2 szczypty cynamonu. Przykrywamy i duszimy na małym ogniu ok godziny.Migdały wrzucamy do wrzącej wody na 3 minuty.Odcedzamy i zdejmujemy skórkę (można użyć migdałów suszonych z torebki)oraz rumienimy na patelni bez tłuszczu .Mięso wymujemy a do sosu po mięsie dodajemy zmielone migdały i gotujemy 5 minut.Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem oraz posypujemy prażonymi migdałami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !