Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,25 kg
olej 2 łyżki
bulion 0,5 litra
rodzynki 70 gram
migdały 50 gram
mielone migdały 50 g
cynamon Prymat
pieprz
sól
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z bakaliami

Mieso umyć,osuszyć,nacieramy solą i pieprzem. Olej rozgrzewamy w rondlu wkładamy mięso i obsmażamy na złoto z obu stron.Wlewamy bulion i wino, dodajemy rodzynki i 2 szczypty cynamonu. Przykrywamy i duszimy na małym ogniu ok godziny.Migdały wrzucamy do wrzącej wody na 3 minuty.Odcedzamy i zdejmujemy skórkę (można użyć migdałów suszonych z torebki)oraz rumienimy na patelni bez tłuszczu .Mięso wymujemy a do sosu po mięsie dodajemy zmielone migdały i gotujemy 5 minut.Mięso kroimy w plastry i polewamy sosem oraz posypujemy prażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak