Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Ostudzić. Pierś z kurczaka (1 duża połówka lub cała mała) pokroić w małą kostkę, posolić, popieprzyć, dodać trochę imbiru, czerwonej papryki, pieprzu ziołowego, kurkumy i posypać drobno posiekaną cebulą. Zostawić na jakieś 20-30 minut. Na patelni rozgrzać tłuszcz i przesmażyć do miękkości mięso, w czasie smażenia dodać curry. Ostudzić.
W misce mieszamy makaron, przesmażonego kurczaka, kukurydzę, fasolkę konserwową, pieczarki marynowane (jeśli są duże to kroimy je na pół lub ćwiartki). Majonez mieszamy ze śmietaną (można dodać zamiast niego jogurt naturalny) i rozdrabiamy z przyprawą tzatziki (w proszku). Mieszamy wszystko razem. Można dodać także pęczek pokrojonego szczypiorku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawde bardzo dobra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię podobną bardzo smaczna
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    świetna lubię takie syte sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !