Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa gotowana z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 50 dag
ryż 1/2 szklanki
porcja rosołowa 1
włoszczyzna 500 g
marchewka 1
sól do smaku
Pieprz czosnkowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa gotowana z ryżem

Porcję rosołową zalewam zimną wodą. Zagotowuję. Odszumowuje, zmniejszam ogień i dodaję włoszczyznę. Przez około 30 minut gotuję wywar. Porcję rosołową oraz warzywa wyławiam, a do wywaru dodaję marchewkę pokrojoną na 4 części (po połowie wzdłuż i wszerz). Wlewam przecier i gotuję do miękkości marchewki. Do smaku przyprawiam solą i pieprzem czosnkowym. Gdy marchewka będzie lekko twardawa dorzucam wypłukany ryż i gotuję, aż ryż będzie lekko twardy (pamiętajmy, że po wyłączeniu gazu/prądu ryż nam jeszcze \"dojdzie\"). Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 23.02.2013 21:41
bardzo lubię
ben-ka 09.02.2012 09:16
Taką zupkę bardzo lubię:)
zuzanna_z 26.01.2012 12:28
smaczna
Katarzyna/kate1980 25.01.2012 22:06
wspina?a
aginaa 25.01.2012 20:10
pyszna
agnieszka137 24.01.2012 22:43
te? lubi? z ry?em:)
Agnieszka_B 24.01.2012 18:39
Najlepsza pomidorowa pod s?o?cem:)
MAR3STA 24.01.2012 17:54
na domowym przecierze jest genialna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak