Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti oliwkowo-czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spaghetti 1/2 kg
oliwki zielone 10 dag
oliwki czarne 10 dag
chili 1 strączek
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti oliwkowo-czosnkowe

Makaron gotujemy al dente. Oliwki siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy, papryczkę również siekamy. Na oliwie podduszamy oliwki, dodajemy papryczkę, czosnek. Całość mieszamy. Do powstałego sosu dodajemy makaron i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak