Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do białych mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
rzeżucha 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
olej 1/3 szklanka
sok z cytryny
Pieprz biały mielony Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do białych mięs

Żółtka przecieramy przez sito, dodajemy musztardę, sok z cytryny, odrobinę soli i cukru. Ucieramy i stopniowo dolewamy olej, posiekaną zieleninę. Na koniec dodajemy posiekane białka jajek. Doprawiamy do smaku i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak