Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1 kostka
cukier 1 i 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
olej 3 łyżki
ocet 1 łyżka
kakao 2 łyżki
mak suchy 3/4 szklanki
jaja 6
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 1/2 paczki
kakao 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipan

Palmę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Po roztarciu dodawać stopniowo mąkę cały czas ucierając. Następnie olej i ocet a na koniec ubitą pianę. Ciasto dzielimy na trzy części. Do pierwszej części dodajemy mak, do drugiej kakao. Na blaszkę w kolejności kładziemy rozkładając po całości: masa makowa następnie kakaowa i ostatnia biała. Piec w temperaturze 180’C około 50 minut. Przygotować lukier z cukru pudru i kakao. Polukrować nim placek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2013 19:15
wygląda super
pestka 07.05.2013 12:19
smakowicie wygląda
ALAGOR 04.12.2012 21:19
pyszności
Botwinka 15.10.2012 23:40
pyszne
mariel78 10.09.2012 20:44
fajny
Dorian 09.09.2012 16:53
smacznie wyglada
KOBRA 29.06.2012 23:44
super
pawelek180844 03.05.2012 19:20
pyszne! :)
Izabela28 01.05.2012 13:17
smaczne to ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak