Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
smalec 1 łyżki
wino czerwone wytrawne 1 szkl
woda 3 łyżki
galaretka porzeczkowa 1 szkl
cukier, sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona duszona

poszatkować kapustę i dusić ją ok 30 minut z dodatkiem smalcu wina i galaretki gdy kapusta będzie miękka doprawić do smaku solą pieprzem i cukrem wyparowany podczas duszenia płyn można uzupełnić trzema łyżkami wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 02.02.2012 10:20
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak