Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

klops mielony 2
pomidor duzy 1
masło odrobinę
keczup 2 łyżki
majonez 2 łyżki
chleb 4 kromka
ser żółty 2 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty

Kromki chleba rozłożyć. Na każdej posmarować cieniutką warstwę masła. Klopsy mielone pokroić w plastry. Na dwóch kromkach poukładać po jednym pokrojonym klopsie. Ogórki pokroić w paski i poukładać po jednym ogórku na jednej kromce (na klopsie). Na wierzch położyć plaster sera. Kromki chleba połączyć (złożyć) z kromką na której jest tylko masło. Włożyć pieczywo do tostera i piec aż tosty się przyrumienią. Pomidora dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry (ze skórką). Keczup wymieszać dokładnie z majonezem na jednolity sos. Gotowe tosty wyciągnąć na talerz i polać zrobionym sosem. Dla ozdoby na talerzyku kładziemy kilka plasterków pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.07.2012 08:54
pyszne
pawelek180844 09.05.2012 15:36
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak