Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Melona umyć, obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki, a następnie zmiksować z sokiem z cytryny. Miód, cukier i wodę mineralną zagotować, wymieszać dokładnie z wcześniej przygotowanym musem z melona. Całą masę należy lekko schłodzić, następnie przetrzeć przez sito dodając alkohol w celu podniesienia walorów smakowych (może to być wódka, campari, wino musujące), wstawić do zamrażąrki na ok. 10 godzin. Sorbet podajemy z listkami świeżej mięty jako przerywnik podczas wykwintnej kolacji...

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jakoś nie przekonuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    aniolek2

    A ja dałam ten przepis mamie gdyż uwielbia melona i zrobiła ten deserek na imprezkę i goście byli zachwyceni:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    to jest jadalne?
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nic ciekawego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !