Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysiaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przesiana mąka 12 dag
cukier 1 łyżka
masło 12 dag
jajko 3 sztuki
woda 1/4 litra
proszek do pieczeni 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiaki

Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będzie odstawać od garnka). Po ostygnięciu mieszając, wbijać stopniowo jaja i dodawać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Następnie kłaść łyżeczką małe kulki na blachę posypaną mąką i piec na kolor żółty w mocno rozgrzanym piekarniku. Ptysie wypełniać bitą śmietaną lub dowolnym kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak