Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1 kostka
jaja 6
cukier puder 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 i 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka
olej 6 łyżek
ocet 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 mała paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na oleju

Palmę ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku i łyżce oleju, następnie dodawać stopniowo mąkę ziemniaczaną oraz zwykłą mąkę. Dodać proszek i ocet. To wszystko dobrze wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie to wszystko wymieszać. Ciasto włożyć do wysmarowanej wcześniej tłuszczem tortownicy. Piec 45 minut w temperaturze 180’C. Przed podaniem ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 20.06.2012 21:50
z octem jeszcze nie słyszałam, ale muszę wypróbować
pawelek180844 21.05.2012 15:19
Super!
jolanta19 23.01.2012 18:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak