Sposób przygotowania

FARSZ; Obrane pieczarki kroimy drobno razem z cebulą. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy przygotowane pieczarki. Doprawiamy pieprzem i chwilę dusimy. Następnie śmietanę łączymy z mąką i dodajemy do duszonych pieczarek. Mocno podgrzewamy, ściągamy z pieca i studzimy. CIASTO; Umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w łupinkach. Ostudzić, obrać ze skórki i zmielić. Dodać mąkę ziemniaczaną, trochę mleka, sól i wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować, aby ciasto było grube i nakładamy przygotowany farsz. Ciasto zwijamy w roladę dobrze zlepiając brzegi. Dać na posmarowaną ubitym jajkiem blachę i posypać bułką tartą. Roladę należy przekuć w kilku miejscach, aby powietrze uchodziło. Polać roztopionym masłem i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni aż się zarumieni ok. 20 min. Podawać z sosem śmietanowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szkoda,że nie masz zdjęcia,przepis rewelacja!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajna ta rolada i zapowiada się smacznym daniem być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !