Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser olimpijski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody pistacjowe 1 l
morele 6 szt
truskawki świeże 250 g
śmietana kremówka 1 szkl.
migdały mielone 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sok pomarańczowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: deser olimpijski

Połówki morel gotować z cukrem i sokiem ok. 5 minut, ostudzić. Porcje lodów przybrać bitą śmietaną, połówkami moreli i zmiksowanymi truskawkami, posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak