Sposób przygotowania

Umytą wątróbkę dajemy do miski z mlekiem oraz pokrojoną w piórka cebulą i odstawiamy na 25 min do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy odciśniętą z mleka wątróbkę. Podsmażoną wątróbkę przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pokrojonym ananasem i zielenina. Naczynie zamykamy i dajemy do nagrzanego piekarnika w temp. 180 stopni na ok. 15 min. W tym czasie z mleka odsączamy cebulę, oprószamy ją krupczatką i smażymy na tłuszczu, który został z wątróbki. W razie potrzeby dolewamy troszkę tłuszczu. Gotową wątróbkę posypujemy usmażoną cebulką. Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. z ananasem jeszcze nie jadłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ciekawy przepis :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawe połączenie, wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robiłam z jabłkiem była smaczna ale w takim zestawieniu jeszcze nie :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !