Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z ananasem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
mleko 3/4 szkl
cebula 3
ananas z puszki 5 krążków
sól
pieprz
krupczatka 1 łyżka
olej
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z ananasem

Umytą wątróbkę dajemy do miski z mlekiem oraz pokrojoną w piórka cebulą i odstawiamy na 25 min do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy odciśniętą z mleka wątróbkę. Podsmażoną wątróbkę przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pokrojonym ananasem i zielenina. Naczynie zamykamy i dajemy do nagrzanego piekarnika w temp. 180 stopni na ok. 15 min. W tym czasie z mleka odsączamy cebulę, oprószamy ją krupczatką i smażymy na tłuszczu, który został z wątróbki. W razie potrzeby dolewamy troszkę tłuszczu. Gotową wątróbkę posypujemy usmażoną cebulką. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.01.2014 09:24
bardzo smaczna
mirosława4 26.09.2013 15:19
robiłam z jabłkiem była smaczna ale w takim zestawieniu jeszcze nie :)
berys18 02.09.2013 11:56
ciekawe połączenie, wypróbuję
Rybciia 16.07.2012 12:57
super!!!
RenataZ-et 23.06.2012 21:04
do wypróbowania
Anna138 15.06.2012 22:58
fajny przepis
ankaryba 22.02.2012 17:10
ciekawy przepis :-)
caralajna 23.01.2012 17:27
o. z ananasem jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak