Sposób przygotowania

Migdały parzymy i obieramy ze skórki, mielimy. Cukier puder łączymy z cukrem waniliowym, aby posypać upieczone rogaliki.Miękkie masło, mąkę cukier, zmielone migdały dajemy na stolnicę. Najpierw siekamy nożem a potem wyrabiamy na jednolite ciasto. Odrywamy po kawałku wyrobionego ciasta, toczymy wałek, odcinamy po kawałku i formujemy małe rogaliki. Blaszke smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Dajemy na nią przygotowane rogaliki w odstępach 1,5 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni przez 15 min. Upieczone rogaliki mają mieć jasno złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem pudrem wymieszany z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    zjadłabym takie rogaliczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    faktycznie-pyszne!
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno są pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    lubię takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ostatnio "chodzą" za mną rogaliki....takich nie robiłam więc wypróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno pyszne te rogaliki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !