Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne rogaliki migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier 20 dkg
masło 30 dkg
migdały 25 dkg
cukier waniliowy
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne rogaliki migdałowe

Migdały parzymy i obieramy ze skórki, mielimy. Cukier puder łączymy z cukrem waniliowym, aby posypać upieczone rogaliki.Miękkie masło, mąkę cukier, zmielone migdały dajemy na stolnicę. Najpierw siekamy nożem a potem wyrabiamy na jednolite ciasto. Odrywamy po kawałku wyrobionego ciasta, toczymy wałek, odcinamy po kawałku i formujemy małe rogaliki. Blaszke smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Dajemy na nią przygotowane rogaliki w odstępach 1,5 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni przez 15 min. Upieczone rogaliki mają mieć jasno złoty kolor. Gorące posypujemy cukrem pudrem wymieszany z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2014 09:40
na pewno pyszne te rogaliki
ben-ka 01.12.2013 12:08
Ostatnio "chodzą" za mną rogaliki....takich nie robiłam więc wypróbuję.
junox 26.07.2013 20:44
lubię takie
Wacław 10.05.2013 09:59
na pewno są pyszne
mirosława4 12.10.2012 21:38
super
Pietruszka 01.09.2012 21:35
fajne
RenataZ-et 25.08.2012 22:54
faktycznie-pyszne!
barbara11561 03.08.2012 08:09
pyszne
Ada-Gaba 19.06.2012 07:20
świetne
jeta72 29.05.2012 08:15
pyszne
MagdaXXX 26.04.2012 15:22
zjadłabym takie rogaliczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak