Sposób przygotowania

Miękką margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy żółtka i mleko. Miód roztapiamy i chłodzimy. Dalej ucierając dodajemy zimny miód. Następnie dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. A na końcu dajemy ubitą pianę z białek. Dobrze wymieszane dajemy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 20-25 min. Upieczone ciasto chłodzimy i kroimy na kostki. POLEWA; wszystkie składniki przeznaczone na polewę dajemy do garnka i gotujemy ok. 3 min.(bez kokosu) Następnie polewę ściągamy i dajemy, aby wystygła. Jak polewa jest chłodna to moczymy w niej przygotowane ciasteczka. Z polewy dajemy na czysty talerzyk, aby polewa obciekła, a na koniec obtaczamy w kokosie. Ciasteczka od razu są gotowe do spożycia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ale ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takie ciasteczka to ja lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    miodzio:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajne zwłaszcza że z kokosem
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne a z kokosem to są dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !