Sposób przygotowania

Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Truskawki umyć i usunąć supełki. Pokroić w większe cząstki. Jagody dokładnie umyć i osuszyć. Mandarynki obrać ze skórki i pokroić w drobne kawałki. Maliny opukać i osuszyć. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. W dużej misce układać warstwami: banany, truskawki, mandarynki, maliny i jagody. Wszystko to zalać ostudzoną i gęstniejącą już galaretką. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć galaretkę i ozdobić gotową bitą śmietaną. Podawać schłodzoną. (w zależności jakiej wielkości mamy miskę to tyle galaretek przygotowujemy, smak galaretek według uznania).

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !