Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 10-12 szt
pieczarki 0,30 kg
kiełbasa śląska 1 laska
cebula biała 1 szt
ser żółty 10-12 plasterków
keczup pikantny
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mini zapiekanka

Bułki najlepiej aby były te do pieczenia samemu w domu, ewentualnie niech będą już gotowe.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, przesmażamy na patelni,
obieramy cebule kroimy w pół talarki i smażymy na patelni,
kiełbasę kroimy w bardzo małą kosteczkę taką 0,5 cm
Mieszamy te składniki i przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem.
Pieczemy bułeczki według przepisu, wyjmujemy ciepłe z piekarnika, przekrawamy na pół, smarujemy keczupem posypujemy oregano nakładamy farsz pieczarkowy, kładziemy na to plasterek żółtego sera i zapiekamy w piekarniku aż serek zacznie topnieć jakieś 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.07.2013 09:14
lubię takie robić
ben-ka 09.08.2012 20:14
jak ja dawno takich zapiekanek nie robiłam.......
Magdalena1110 09.08.2012 19:34
lubię
Magdalena1110 09.08.2012 19:34
lubię
anemon 08.08.2012 18:22
Takie zapiekanki to pewny sukces, zwłaszcza dzieci będą zadowolone z takiej kolacji.
Rafał10 16.05.2012 16:26
Uwielbiam zapiekanki :) takie z bułeczek są przepyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak