Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Krewetki obrać, oczyścić i usmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku, szalotki, czuszki i przypraw. Pod koniec smażenia dodać pomidory, białe wino i masło ziołowe. Mango, melona i ogórka obrać, usunąć pestki i pokroić w cienkie paseczki. Z oliwy z oliwek, cytryny, przypraw i posiekanej mięty przygotować sos vinaigrette, skropić nim sałatkę.
Gotową sałatkę wymieszać z kiełkami i ułożyć na talerzach. Dodać krewetki i kolendrę, a następnie całość posypać upalonymi pestkami dyni i słonecznika.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    tylko nie to
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    tylko dla wytrwałych smakoszy
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    naprawdę królewskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !