Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Surowy oczyszczony boczek umieszczamy w solance na 24 h. Solankę wykonujemy według własnego smaku. Ja do wody dodaję tyle soli aby po jej rozpuszczeniu surowe jajko wypłynęło na powierzchnię. Jeśli ktoś lubi mniej wyrazisty smak to wtedy należy dolać trochę wody. Dodajemy także ok. 20 ziaren ziela angielskiego i tyle samo liści laurowych.


Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    rewelacyjny! istne cudo:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki boczek to rarytas....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natasza Edyta

    ja to mam najwiekszy problem z zakupem ladnego miesa ;/
  • 0
    original
    Opublikowano

    dodi

    super boczuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietny boczus wyszedl
  • 0
    original
    Opublikowano

    MarchiochaKucharzy

    świetny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    fajniuchny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !