Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,75 dag
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
drożdże 5 g
mleko 1/4 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
marmolada 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe

Kroki postępowania

1
Na stolnice wykładamy mąkę, jajka, cukier i mieszamy. Drożdże dodajemy mleka i mieszamy. Później dodajemy je do pozostałej części składników i wszystko razem zagniatamy. Na koniec dodajemy śmietanę i razem zagniatamy.
Krok 1 - Rogaliki drożdżowe foto
2
Ciasto dzielimy na kilka części i rozwałkujemy. Kroimy na paski a później na małe trójkąty. Na każdy trójkąt dajemy troszkę marmolady i zwijamy w rogaliki
Krok 2 - Rogaliki drożdżowe foto
3
Układamy na brytfance i wkładamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor. Wyciągamy i posypujemy cukrem pudrem
Krok 3 - Rogaliki drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 14.11.2012 19:58
pyszne
suzana 23.01.2012 17:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak