Sposób przygotowania

mięso umyć,osuszyć następnie wołowinę zapeklować solą ułożyć na nim plaster schabu zwinąć w roladkę i jeszcze raz posypać solą włożyć do pojemnika i wstawić na noc do lodówki,następnego dnia każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem z obu stron rozłożyć plastry wołowiny posypać przyprawą do grilla i posmarować musztardą na wierzch układać plaster schabu,na mięso układać pokrojone w paski ogórki,cebulę,szynkę i kiełbasę potem ciasno zwijać w roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu podlewając wodą na koniec dodać kilka piórek cebuli przełożyć je do garnka podlać wodą i dusić do miękkości z powstałego wywaru wyjąć mięso a wywar zagęścić odrobiną maki wymieszanej z wodą dodać śmietanę zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !