Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Ostudzić. Przekroić na 4 płaty. Margaryna powinna być w pokojowej temperaturze aby dobrze ją zmiksować. Wiórki kokosowe zmielić. 2 szklanki mleka zagotować a w połówce rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wsypać zmielone wiórki kokosowe i ciągle mieszać. Wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć(zmiksować z cukrem pudrem)Dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując.Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać.Płaty biszkoptowe nasączyć herbatą i rozkładać masę na każdy płat.Na wierzch posypać kakaem.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię ten smak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !