Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia, dołożyć żółtka, skórkę z cytryny, skropić sokiem cytrynowym, dodać olejek migdałowy i cukier wanilinowy. Dodać stopione masło i śmietanę - zagnieść ciasto. Przelac całość na blachę. Jabłka kroimy w plasterki i układamy w \'grzebień\'. Pieczemy ok.50 min w temp. 190 stopni. Miód i rum z odrobiną cukru smażymy. Po wystudzeniu smarujemy nim ciasto. Posypać cukrem pudrem (można dodac odrobinę cynamonu).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !