Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada malinowo-jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kilogram
cukier 1/2 kilogram
jabłko 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada malinowo-jabłkowa

Maliny przetrzeć przez sitko (można zmiksować blenderem). Z jabłek wykroić gniazda nasienne, pokroić w kawałki i dusić pod przykryciem. Gdy się rozpadną przetrzeć przez sitko (lub zmiksować). Dodać cukier i wymieszać z malinami. Dusić jeszcze ok. 1h. Nakładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak