Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cielęciną i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1/3 kilogram
jabłka 1/3 kilogram
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuka
majonez 1/2 szklanka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
cytryna do smaku
pomidorki koktajlowe 10 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pietruszka zielona 1/3 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cielęciną i jabłkami

Mięso kroimy w grubą kostkę, gotujemy i lekko podsmażamy. Jabłka, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku. Dekorujemy pomidorkami krojonymi w talarki, papryką w paskach i pietruszką. Skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak