Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków w słoiki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1 kilogram
kapusta czerwona 1 kilogram
cebula biała 1 kilogram
woda 6 szklanka
cukier kryształ 1,5 szklanka
ocet 1 szklanka
sól 1,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków w słoiki.

Kapustę należy dokładnie umyć i poszatkować nożem. Cebulę należy obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Buraczki należy dokładnie umyć i ugotować ze skórką w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wrzucić buraczki do zimnej wody, wówczas skórka będzie bardzo łatwo schodzić. Buraczki obrać ze skórki i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach. Należy przygotować sobie bardzo dużą miskę, do niej wrzucić kapustę, cebulę, buraczki dolać wodę, ocet, wsypać cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut. W tym czasie umyć dokładnie słoiki. Po ostaniu sałatki nakładać do umytych wcześniej słoików. Gotować 15-20 minut w dużym garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 15.02.2012 21:47
smaczna
Mariusz10 15.02.2012 21:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak