Sposób przygotowania

Kapustę należy dokładnie umyć i poszatkować nożem. Cebulę należy obrać, umyć i pokroić w cienkie plasterki. Buraczki należy dokładnie umyć i ugotować ze skórką w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wrzucić buraczki do zimnej wody, wówczas skórka będzie bardzo łatwo schodzić. Buraczki obrać ze skórki i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach. Należy przygotować sobie bardzo dużą miskę, do niej wrzucić kapustę, cebulę, buraczki dolać wodę, ocet, wsypać cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut. W tym czasie umyć dokładnie słoiki. Po ostaniu sałatki nakładać do umytych wcześniej słoików. Gotować 15-20 minut w dużym garnku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !