Sposób przygotowania

Ryż należy ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać i posiekać na bardzo drobno. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Por dokładnie umyć, pokroić w pół talarki i sparzyć wrzątkiem. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać najpierw cebulę, po chwili dodać czosnek, następnie dodać por, wszystko razem podsmażyć. W następnej kolejności do garnka dodać pokrojone pomidory, pastę pomidorową, wlać bulion, dodać ugotowany ryż i dokładnie wymieszać. Dusić ok. 5 minut, następnie garnek przykryć pokrywką, zawinąć w koc i tak danie ma dochodzić jakieś 15 minut. Przy podawaniu wierzch posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !